UA-144755397-1

ElliptiGo, Topsport, Marathonloper, Hardlopen, Tokyo

Topsport – Olympische Spelen – Tokyo – ElliptiGo.

On my way to Tokyo 2020, reis je mee?

Vanaf januari dit jaar (2017) wordt ik gesponsort door ElliptiGo-Drenthe. Hiervoor heb ik een ElliptiGo 8C ter beschikking gekregen. De 8C is een ElliptiGo met 8 versnellingen. De ElliptiGo simuleert het hardlopen zonder het landingsmoment zoals bij harlopen. Veel minder belasting van gewrichten, spieren en pezen, maar wel de conditietraining.

Topsport

Met de ElliptiGo heb ik als topsporter een nieuw alternatief voor mijn training. Dit alternatief wil ik gaan inzetten in mijn trainingsschema’s. In de eerste twee weken kon ik de ElliptiGo nog niet gebruiken, omdat de wegen door de sneeuw te glad en daardoor onveilig waren.
Toen de sneeuw weg was kon ik aan de slag. Ik gebruik de ElliptiGo, zoals gezegd, als een alternatieve trainingsvorm.

Hardlopen

Als topsporter train ik dagelijks één of twee keer. En het voelt voor mijn lichaam goed om mijn hoofdsport, hardlopen, af te wisselen met alternatieve trainingsvormen. Ik mag graag fietsen en lig ook regelmatig in het zwembad, maar niets komt zo dichtbij de hardloopbeweging als de ElliptiGo. Hoewel je met aquajoggen, wat ik ook vaak doe, natuurlijk ook de hardloopbeweging maak, maar dat bewaar ik voor de dagen dit ik denk dat het beter is om mijn kuiten en voeten totaal te ontlasten.

ElliptiGo

De eerste paar keer op de ElliptiGo was het oefenen en wennen. In plaats van een rondje wandelen ging ik op een lage intensiteit, een rondje op de ElliptiGo rijden. Zo heb ik mij de beweging goed eigen kunnen maken.

Met deze blog wil ik jullie op de hoogte houden van mijn reis naar de Olympische Spelen van Tokyo. Daarin zal ik natuurlijk veel vertellen over het gebruik van de ElliptiGo. Zeer binnen kort ga ik daar meer over vertellen!

Andrea