UA-144755397-1

Even wennen, maar dan……..ZO GAAF

De eerste trainingen van Andrea Deelstra op de ElliptiGo

Met dank aan Elliptigo Drenthe heb ik er, op weg naar de Olympische Spelen van Tokyo 2020, een nieuw trainingsmiddel bij.

Afgelopen januari werden de handtekeningen gezet en kreeg ik de Elliptigo overhandigd. Zo jammer dat ik hem net kreeg in een week dat er veel sneeuw lag en het buiten gevaarlijk glad was. Ook hardlopen ging in de verse sneeuw goed, maar fietsen en de elliptigo gebruiken was gevaarlijk op de half geveegde en gestrooide fietspaden.

Na ruim een week waren de paden, eindelijk, schoon genoeg en ging ik op ontdekkingstocht met de elliptigo. Eerst nog wat onwennig. Ik had het stuur iets te laag staan waardoor ik ging hangen en last van m’n schouders kreeg. Dat ik hing daar kwam ik pas achter toen ik een hand zou uitsteken om aan te geven dat ik wilde afslaan. Gelijk heb ik het stuur hoger gezet en dwong mezelf rustiger te bewegen en te letten op mijn houding. En toen kwam de vaart er in. Zo gaaf! Nu snap ik waarom een fietshelm aan te bevelen is J

Ik houd ervan om nieuwe routes te ontdekken. Nieuwe hardlooproutes ontdek ik vaak tijdens mijn mountainbike- en racefietsrondes of wanneer ik onderweg ben met de auto en ergens langs de weg parkeer en op ontdekkingstocht ga. Met de elliptigo op deze manier op ontdekkingstocht gaan kan ook. Door het stuur er af te halen past hij perfect in mijn auto. In minder dan een minuut haal je hem weer uit de auto en staat het stuur weer op z’n plek. Zo heb de maand januari heel afwisselend kunnen trainen op de elliptigo. Tempoblokken in een vlakke omgeving en de rustigere duurtrainingen in glooiend en heuvelachtige omgevingen. En dat was fijn, omdat ik hardlopend (met sneeuw en gladheid) beperkt was in de mogelijkheden op mijn favoriete (onverharde) bosondergrond te lopen.