UA-144755397-1

We hebben een leuk programma om het te proberen.     Buiten trainen

Je gaat langer sporten
Je staat er versteld van hoeveel sneller de tijd gaat als je niet in de sportschool zit. Iedere keer zie je nieuwe dingen in je buurt of op de route die je hebt gekozen. Je raakt minder snel verveelt en dat zorgt ervoor dat je niet constant op je klokje kijkt om te checken of je al mag stoppen. Als de omgeving goede afleiding biedt, ben je geneigd langer en fanatieker te sporten dan als je je eigenlijk stierlijk verveelt.

Je verbruikt of verbrand meer calorieën
Buiten is de situatie altijd weer anders. Er staat meer of minder wind dan de vorige keer. De temperatuur is steeds verschillend. Het regent, dan weer schijnt de zon. De weg loopt omhoog en dan weer omlaag. Al dit soort dingen maakt dat je makkelijk meer calorieën verbrand én heb je meer plezier dan als je iedere keer hetzelfde doet.

Het maakt je blij
Het is net als buitenspelen. Er ontstaat een geluksgevoel door de frisse lucht en de zon. Je gaat beter, fanatieker trainen. Je hebt er lol/zin in!

Op de ElliptiGo rijden ga je naar buiten
Een buitengewone workout, gewoon buiten. Een workout: dat is het! De cijfers die daarbij horen spreken duidelijke taal. Een tocht van een uur over een afstand van 16/17 km laat op de ElliptiGo een verdubbeling zien van de verbrande calorieën in vergelijk  met deze afstand op de (toer)fiets. Dit verschil ontstaat doordat je op de ElliptiGo  harder moet werken dan op de (toer)fiets. Op de ElliptiGo ligt de gemiddelde hartslag 25-30% hoger dan op de (toer)fiets.

De metingen
De metingen zijn altijd verbonden aan een persoon en zullen per leeftijdsgroep verschillen en zijn daarom niet absoluut. Training op de ElliptiGo brengt je, zoals gezegd in de buitenlucht. Samen met anderen is leuk en het wordt alleen maar leuker als je een plannetje hebt (welke route/afstand doen we) en natuurlijk een doel!

Wat is jouw doel?
Afvallen en of gewichtsbeheersing, of wil je de conditie verbeteren?
Hier wat waarnemingen om te zien wat er gebeurd:

1 uur (toer)fiets, afstand 16/17km
Gemiddelde hartslag: 98-100
Calorie verbruik: 300 – 350
Vetverbranding: 0

Op de ElliptiGo
Gemiddelde hartslag: 125 – 130
Calorie verbruik: 675 – 725
Vetverbranding: 84